Kabinet gaat prijsopdrijving woningmarkt door beleggers niet stoppen

Het kabinet gaat beleggers niet weren van de woningmarkt, schrijft minister van Binnenlandse Zaken Ollongren. Dit zegt ze naar aanleiding van een onderzoek van het Kadaster en de UvA waaruit blijkt dat beleggers de prijzen in de woningmarkt opdrijven.

Lees verder

Nieuwbouwkoopwoningen 16 procent duurder

Nieuwbouwwoningen waren in het tweede kwartaal ongeveer 16 procent duurder dan een jaar eerder. De prijzen stegen daarmee harder dan die van bestaande koopwoningen en dan in de rest van de Europese Unie (EU).

Lees verder

NHG verlaagt premie in 2020

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verlaagt per 1 januari de premie met 0,2 procentpunt naar 0,7 procent van de hypotheeksom.

Lees verder

Aantal faillissementen blijft gelijk

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is nauwelijks veranderd. Er zijn in september 4 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus, aldus het CBS.

Lees verder

Minder woningen te koop en prijzen blijven stijgen

In het derde kwartaal van 2019 zijn er ten opzichte van een jaar eerder zo'n 5 procent minder woningen in de verkoop gegaan. Makelaarsvereniging NVM verwacht daardoor dat de prijzen nog verder zullen oplopen.

Lees verder

Consumentenprijzen 2,6 procent hoger

Consumentenprijzen waren in september 2,6 procent hoger dan een jaar eerder. Dat meldt het CBS. In augustus waren de prijzen nog 2,8 procent hoger dan dezelfde maand een jaar eerder.

Lees verder

Middelgrote steden kampen nu met oververhitting woningmarkt

Middelgrote steden zoals Haarlem, Zwolle en Eindhoven zien nu ook de oververhitting van de woningmarkt. Volgens de Hypotheker daalt daar het aantal afgesloten hypotheken omdat er weinig betaalbare woningen beschikbaar zijn.

Lees verder

Woningtekort neemt komende jaren af

De komende jaren kan de bouwachterstand van het aantal woningen deels worden ingelopen. Volgens het CBS en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) groeit ook het aantal huishoudens steeds minder hard. Daardoor neemt de druk op de woningmarkt iets af.

Lees verder

Hypotheek 30 jaar vast duikt onder de 2 procent rente

Voor het eerst is er een hypotheek op de markt waarbij het rentetarief voor 30 jaar vast onder de 2 procent ligt. Hypotheekverstrekker biedt een NHG-hypotheek voor 1,99 procent.

Lees verder

Groot verschil premie uitvaartverzekeringen

Het premieverschil onder uitvaartverzekeringen kan volgens website Uitvaartverzekeringwijzer tot 26 procent oplopen. Het premieverschil over de gehele looptijd van de verzekering bedraagt in dat geval 1.706,40 euro.

Lees verder