BSN blijft nog in BTW-nummer zelfstandige

De Belastingdienst krijgt het niet voor elkaar om voor 1 januari 2019 te stoppen met het verwerken van het burgerservicenummer (BSN) in het btw-nummer van zzp-ers.

Lees verder

Nieuwe consumentenvoorwaarden makelaars

De consumentenvoorwaarden voor makelaars moeten per 1 september vernieuwd zijn. In de nieuwe voorwaarden staat duidelijker beschreven wat een makelaar doet om een woning te verkopen, om een ander huis aan te kopen of een woningtaxatie uit te voeren.

Lees verder

Maximale hypotheek voor klimaatneutraal huis lager

Een koper van een huis met een energieprestatiecoƫfficiƫnt van 0 of lager, mag volgend jaar nog maar 20.000 euro bovenop de gebruikelijke maximale financieringslast lenen. Dat is 5.000 euro minder dan nu het geval is.

Lees verder

Starters vinden geen betaalbare koopwoning

Een betaalbare woning voor starters is op deze oververhitte woningmarkt nauwelijks meer realistisch. Dat zegt voorzitter Ger Jaarsma van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Lees verder

Vaak leeftijdsdiscriminatie bij vacatures

Bij ongeveer 40.000 tot 60.000 vacatures was in 2017 sprake van leeftijdsdiscriminatie. Dat blijkt uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens.

Lees verder

Overheid betaalt rekeningen ondernemers sneller

De Rijksoverheid, de provincies en gemeenten betalen de facturen van ondernemers steeds sneller en beter . Dit blijkt uit de cijfers over 2017 uit de Monitor Betaaltermijnen Overheid, die jaarlijks wordt uitgevoerd.

Lees verder

Omzet detailhandel blijft stijgen

De detailhandel heeft in mei 3,4 procent meer omgezet dan in mei 2017. Volgens het CBS noteerden zowel de foodsector als de non-foodsector een hogere omzet. Online werd 13,5 procent meer omgezet.

Lees verder

Huizenprijzen stijgen bijna twee keer meer dan Europees gemiddelde

In Nederland waren koopwoningen in het eerste kwartaal van 2018 9,3 procent duurder dan een jaar eerder. Deze prijsstijging is bijna twee keer zo hoog als de gemiddelde prijsontwikkeling binnen Europa. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Nabestaandenpensioen vaak lager dan verwacht

Na het overlijden van een partner blijkt het nabestaandenpensioen soms veel lager dan verwacht. Vooral vrouwen zien zich vaak onverwacht geconfronteerd met een inkomensval.

Lees verder

Aantal faillissementen daalt verder

Het aantal faillissementen bij bedrijven is opnieuw gedaald. In juni 2018 zijn er 11 bedrijven minder failliet verklaard dan in mei, aldus het CBS. De meeste faillissementen in juni zijn uitgesproken in de handel.

Lees verder