Aantal flexwerkers sterk toegenomen in 15 jaar

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Dat melden CBS en TNO na gezamenlijk onderzoek naar flexibel werk in Nederland.

Lees verder

Spanning arbeidsmarkt loopt verder op

In het laatste kwartaal van 2018 is de spanning op de arbeidsmarkt verder opgelopen naar een nieuw hoogtepunt. Net voor het begin van de crisis waren er gemiddeld 79 vacatures waren per 100 werklozen. In het vierde kwartaal van 2018 waren dat er 80.

Lees verder

Aantal faillissementen neemt weer af

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is weer afgenomen. Na drie maanden waarin het aantal faillissementen steeg, zijn er in januari 47 bedrijven minder failliet verklaard dan in december.

Lees verder

Woningtekort blijft nog jaren hoog

Het woningtekort in Nederland loopt de komende jaren op tot 263.000 woningen. Ook moet nog tot 2030 rekening gehouden worden met een hoog woningtekort. Dat melden twee vastgoedbureaus.

Lees verder

Recordaantal nieuwe eenmanszaken in 2018

Van de ruim 191.000 bedrijven die vorig jaar in Nederland zijn opgericht, was 94 procent een eenmansbedrijf. Er werden vorig jaar ook 107.000 bedrijven opgeheven, waarmee het saldo uitkomt op 85.000 nieuwe bedrijven, het hoogste niveau sinds 2007.

Lees verder

Persoonlijke lening populairste leenvorm

Wie geld leent, kiest bijna altijd voor een persoonlijke lening. Dit blijkt uit cijfers van Geld.nl. Uit een steekproef van 4.500 aanvragen blijkt dat de persoonlijke lening met ruim 80 procent veruit de populairste leenvorm is.

Lees verder

Incassoregister moet misstanden incasso tegengaan

Er komt een incassoregister waar incassobureaus verplicht ingeschreven moeten zijn. Voor het uitoefenen van incassowerkzaamheden komen er eisen en de naleving hiervan wordt gecontroleerd door meer toezicht en handhaving.

Lees verder

Consumentenbond wil uitspraak AFM over spaarhypotheken

De Consumentenbond is van mening dat mensen met een spaarhypotheek bij ING en Rabobank teveel kosten betalen. De bond wil dat de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) zich hierover buigt en wil ook een reactie uit de financiƫle branche.

Lees verder

Ook de kantorenmarkt kampt weer met krapte

De markt voor kantoorruimten zit door de gunstige economische omstandigheden weer op het niveau van voor de crisis en is sinds 2014 gehalveerd. Vooral in stadscentra zijn kantoorruimten schaars.

Lees verder

Pensioenfonds Detailhandel verhoogt pensioenen

Veel pensioenfondsen kampen met een onvoldoende dekkingsgraad, maar pensioenfonds Detailhandel is een uitzondering. Dat verhoogt voor het eerst in jaren de pensioenen weer iets.

Lees verder