Schade westerstorm 90 miljoen euro

De verzekeraars schatten de schade van de westerstorm die Nederlander op 18 januari trof voorlopig op 90 miljoen euro. Dat meldt de Verbond van Verzekeraars.

Lees verder

Minder inbraken tijdens feestdagen

Tijdens afgelopen kerst en oud en nieuw is minder ingebroken dan de jaren ervoor. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van de NOS.

Lees verder

Ombudsman: toegankelijkheid schuldhulpverlening onvoldoende

De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen is van mening dat gemeenten mensen met problematische schulden niet altijd een laagdrempelige en brede toegang tot de gemeentelijke schuldhulpverlening bieden.

Lees verder

Vijfjaarscontract in opkomst

Steeds meer werkgevers pleiten voor de invoering van een tussenbaan, waarbij werknemers een aanstelling krijgen voor vijf jaar. Na de supermarktbranche wil ook KLM dit soort contracten invoeren voor haar grondpersoneel.

Lees verder

Aanpak autodiefstal werkt

De schadelast van jonge autos is fors gedaald, van 130 miljoen euro in 2015 naar 85 miljoen vorig jaar. Dat laat het Verbond van Verzekeraars weten. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan de betere aanpak van voertuigdiefstal.

Lees verder

Woningverkoop stijgt in december met 4,4 procent

Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat het aantal verkochte woningen in december is uitgekomen op 26.398. Dat is 4,4 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder, en maar liefst 34,4 procent meer dan in november.

Lees verder

Meer nieuwbouw nodig

Woningbouwers en projectontwikkelaars kunnen de vraag naar nieuwe woningen niet bijbenen. Wel hebben ze vorig jaar ongeveer 10% meer nieuwe koopwoningen verkocht dan een jaar eerder.

Lees verder

Weer vaker een vast contract

ING Economisch Bureau constateert dat voor het eerst sinds het economisch herstel van de crisis het aantal vaste contracten weer toeneemt. Volgens ING dat een teken dat de arbeidsmarkt nu echt krapper begint te worden.

Lees verder

Ruim 100 duizend werklozen minder in 2017

Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk lag in 2017 gemiddeld 176 duizend hoger dan in 2016. Tegenover de stijging van het aantal werkenden in het afgelopen jaar stond een daling van het aantal werklozen.

Lees verder

Langdurige armoede verder toegenomen in 2016

Het aantal huishoudens dat vier jaar of langer van een laag inkomen moest rondkomen is verder toegenomen. In 2016 hadden 224 duizend huishoudens langdurig een laag inkomen, 15 duizend meer dan in 2015.

Lees verder