Veel meer mensen met schulden onder bewind

Het aantal mensen dat vanwege schulden onder toezicht van een bewindvoerder staat, is de afgelopen jaren snel gestegen. Volgens de Raad voor Rechtspraak stonden in 2018 ruim 56.000 onder bewind, in 2013 waren dat er nog 35.000.

Lees verder

Coalitie wil miljardenfonds voor economie

De coalitiepartijen hebben plannen besproken voor het opzetten van een miljardenfonds om de economische groei in Nederland te waarborgen. Het plan zou op Prinsjesdag bekend moeten worden gemaakt.

Lees verder

Weer minder nieuwbouwvergunningen afgegeven

In het tweede kwartaal van 2019 werd voor 12.800 nieuwbouwwoningen een vergunning afgegeven. Dat is het laagste aantal in drie jaar tijd en ruim 14 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2018.

Lees verder

Eigen Huis pleit voor lagere NHG-kosten

Het bedrag dat huizenkopers betalen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kan omlaag,. Dat stelt Vereniging Eigen Huis. Volgens de vereniging zijn de reserves van het fonds zo hoog dat de premies omlaag kunnen.

Lees verder

Koopwoningen 7 procent duurder

Koopwoningen waren in juli 7 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. In juli zijn 21.039 woningen verkocht. Dat is 7,5 procent meer dan een jaar eerder, aldus het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Voordeel rente NHG-hypotheek gehalveerd

Het verschil tussen hypotheekrentes met en zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bedraagt op dit moment 0,46 procentpunt. Het rentevoordeel van een NHG-hypotheek is in drie jaar tijd gehalveerd.

Lees verder

Weer subsidie voor woningisolatie beschikbaar

Huiseigenaren kunnen vanaf 2 september weer subsidie aanvragen voor isolatie van de woning. Het kabinet heeft daarvoor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) gewijzigd.

Lees verder

Consumenten lossen meer af op hypotheek

Huishoudens hebben de afgelopen tien jaar naar verhouding minder uitgegeven aan consumentenproducten. Tussen 2008 en 2018 groeide de economie met 9,3 procent, maar gaven consumenten maar 4,1 procent meer uit. Er werd veel afgelost op de hypotheek.

Lees verder

Bouwbedrijven kunnen vraag naar nieuwbouw niet aan

Bouwbedrijven kunnen de nog steeds groeiende vraag naar nieuwbouwprojecten en woningen niet aan, vooral vanwege het personeelstekort. Volgend het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) ligt er voor meer dan een jaar werk dat nog niet is opgepakt.

Lees verder

Verzekeraar onderzoekt fraude zelf

In juli 2017 hebben het Verbond van Verzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland, politie en het Openbaar Ministerie een convenant afgesloten met als doel om verzekeringsfraude samen effectiever aan te pakken.

Lees verder