Huishoudens consumeren ruim 2 procent meer

Consumenten hebben in augustus 2,2 procent meer besteed dan in augustus 2017. Volgens het CBS is de groei kleiner dan in de twee voorgaande maanden.

Lees verder

Kleine bedrijven minder kwetsbaar voor cyberaanval

Kleine bedrijven hebben minder vaak te maken met een cyberaanval dan grotere. Uit de Cybersecuritymonitor van het CBS blijkt dat van kleine bedrijven 9 procent geconfronteerd werd met een ICT-incident, en van grotere bedrijven 39 procent.

Lees verder

Starters bijna kansloos op woningmarkt

Het aantal starters op de koopwoningmarkt daalt steeds harder. Het Kadaster waarschuwt dat het steeds moeilijker wordt om een eerste woning te kopen. De gemiddelde leeftijd van starters ligt nu tussen de 25 en 30 jaar.

Lees verder

Werkloosheid daalt naar 3,7 procent

Het aantal werklozen daalde de afgelopen maanden met gemiddeld 4.000 per maand en staat nu op 343.000. Het percentage werklozen in de beroepsbevolking kwam in september uit op 3,7, aldus het CBS.

Lees verder

Woningen vooral bij Amsterdam boven vraagprijs verkocht

Woningkopers in Amsterdam betalen in doorsnee 5 procent meer dan de vraagprijs. Daarmee ligt de verkoopprijs van bestaande woningen in Amsterdam relatief het verst boven de vraagprijs.

Lees verder

Risico op armoede groter dan tien jaar terug

Het risico op armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen. In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent.

Lees verder

Woonbond ziet huurprijzen uit de hand lopen

In populaire steden komen huurwoningen steeds vaker in de vrije sector terecht, waardoor huurprijzen kunnen stijgen zonder maximum. Volgens huurdersvereniging Woonbond wordt zo de huurprijsbescherming buitenspel gezet.

Lees verder

Minder wanbetalers zorgverzekering

Eind 2017 hadden bijna 230 duizend personen van 18 jaar of ouder zeker 6 maanden geen zorgverzekeringspremie betaald. Dat is 1,7 procent van het totaal aantal betalers van de zorgpremie.

Lees verder

Woningverkoop keldert zeer snel

Het aantal verkochte woningen en afgesloten hypotheken is in september snel gedaald. Het Kadaster noemt de daling van 20,3 procent van het aantal verkochte woningen in vergelijking met een jaar geleden zelfs uitzonderlijk.

Lees verder

Vertrouwen woningmarkt stabiliseert

In het derde kwartaal van 2018 is het vertrouwen van Nederlanders op de woningmarkt stabiel gebleven. Met een score van 105 is het vertrouwen nog steeds positief, aldus Vereniging Eigen Huis (VEH).

Lees verder